Achter de geraniums…

Door een hersenschudding en een ‘niet denken verbod’ is het een tijdje stil geweest, maar I’m back! En hoe…. ik ga es ff flink lopen klagen 😉

Ik weet dat het geen enkele zin heeft om hier te gaan klagen en geloof me , ik weet ook dat het nog veel erger kan, maar ik begin me echt af te vragen waar we volgend jaar belanden… We? Ja daarmee bedoel ik iedereen die bij de praatpaal van de Mcdrive in de rij heeft gestaan voor een handicap of een chronische ziekte….

Volgend jaar worden er een aantal bezuinigingen doorgevoerd, waar deze groep last van  krijgt. Het kabinet schaft volgend jaar de Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg) af. Daardoor verdwijnen de jaarlijkse toelagen van 154 tot 514 euro netto per jaar. Daarnaast wordt ook de belastingaftrek voor specifieke zorgkosten afgeschaft en verdwijnt de bestaande korting op de eigen bijdragen in de AWBZ en WMO.

Dit betekent dat de kosten die je maakt in de maand enorm kunnen oplopen en ook dat de ‘kleine’vergoeding die er tegenover staat wegvalt.

Is dat dan zo erg?… ik zal een voorbeeld geven. Iemand heeft via de Wmo een liftsysteem in huis. Hij is door de MS zijn baan kwijt en heeft een paar kids waar ook voor gezorgd moet worden…Nu moet hij zoveel betalen in de maand dat hij het systeem maar weg laat halen. Dat betekent dus dat daar ook je zelfstandigheid mee weg is. Als volgend jaar die korting er ook nog af gaat wordt het dus echt onbetaalbaar…

Als ik dan lees dat er 59 miljoen naar Syrië gaat, schiet me dat toch in het verkeerde keelgat… is er dan werkelijk niemand die zich hier over schaamt. ( natuurlijk vind ik als elk fatsoenlijk mens dat het heel erg is wat daar gebeurd en dat er op de een of andere manier wat moet gebeuren) Maar als ik dan dit soort voorbeelden hoor, dan is het toch wel heel bizar hoe we hier met elkaar omgaan.

Ik zou met liefde de mensen die dit soort dingen beslissen es met hun kont vastplakken in een rolstoel en laten verpieteren. Of een paar blokken aan hun benen binden en ze dikke handschoenen aandoen en zeggen dat ze het dan maar moeten zien te redden.

Door alle bezuinigingen zijn er heel veel schrijnende gevallen op te noemen. Ik weet dat ik niet de enige ben en dat mijn situatie ook niet de slechtste is. Toch maak ik me behoorlijk zorgen hoe ik dat volgend jaar allemaal ga doen. In het slechtste geval maar hetzelfde als die man uit het voorbeeld. Traplift en scoot maar weer inleveren. En van het geld dat ik over hou ga ik dan een paar geraniums kopen, kan ik gezellig achter zitten.

Zorg loesje

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

5 reacties op Achter de geraniums…

 1. Richard schreef:

  Zo. Helemaal mee eens. Hier valt geen speld tussen te krijgen. Nou ja..het laatste zinnetje: doe dat nog maar ff niet. 🙂

 2. Jolanda schreef:

  deel je zorgen…. waar zijn ze mee bezig in Den Haag….
  En dan wel die JSF’s kopen…

  Het kan toch niet de bedoeling zijn om mensen die het al zo zwaar hebben nog eens extra af te straffen?

  Misschien moet je in de politiek gaan??;-) gaan de ogen van de politici misschien open?

  Ik zie de kamerleden al vastgeplakt aan de rolstoel zitten 🙂

  • Hanneke schreef:

   Nou ik ben wel blij dat ik niet zulke moeilijke dingen hoef te beslissen Jolan. Maar ik snap er soms helemaal niks meer van. Ik snap dat sommige dingen gewoon niet gaan of anders moeten. Helaas gaan er nu heel veel mensen de vernieling in, mensen die het toch al moeilijk hebben. Moest het gewoon ff van me afschrijven 😉

   • Dini van Wijngaarden schreef:

    Nou meis, ben het helemaal met je eens…maar daar kopen we helaas niks voor ……ben blij dat je het zo goed verwoorden kan

 3. lu schreef:

  ik blijf erbij.. schrijf een column… je weet het precies goed onder woorden te krijgen wat zovelen denken… en je weet ook nog waar je het over hebt… jammer genoeg moet ik zeggen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wie jat mijn lepels * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.