Pissig in het kwadraat

Wat kan 1 telefoontje je dag veranderen zeg. Ik had me braaf voorgenomen om vandaag een relaxdagje te houden. Na Anne’s verjaardag en die vreselijke zenuwpijn was dat ook wel nodig… Nou…weinig kans… ik loop me heel boos te maken…waarom?… ik zal bij het begin beginnen, das wel zo makkelijk…

Een tijd geleden heb ik een scootmobiel met rollatorsteun aangevraagd. Zoals jullie weten heb ik de scoot en ben ik er superblij mee. Ik kan weer gaan en staan waar ik wil…nou ja, bijna dan. Op goede dagen kan ik die paar stappen in de buurtwinkels en in Hoogvliet nog wel maken. Op slechte dagen wordt dat al een heel ander verhaal en kan je het niet eens meer lopen noemen…

Maar gelukkig was daar mijn ergo… Belachelijk…je kan wel een stokhouder krijgen, ook een maxi cosi beugel of een kinderzitje. Ze liet het er niet bij zitten. Uiteindelijk had ze via de gemeente goedkeuring dat het (in mijn geval) wel vergoed werd bij mijn scoot. Toen kwam de firma Meyra in beeld en die weigerden. Wat er verder allemaal voor mail is verstuurd tussen de ergo, gemeente en Meyra weet ik niet, maar vorige week werd ik gebeld. Gisteren kwamen ze een beugel plaatsen. Dat was in elk geval de bedoeling, maar mijn rollator is niet standaard. De man gisteren gaf nog aan dat hij wel wat kon ermee en zou het overleggen met het kantoor. Krijg ik net een telefoontje dat het veel te duur wordt, de gemeente dat nooit gaat betalen en dat ze het wel kunnen doen, maar dat ik dan zelf een paar honderd euro moet dokken.

Ik heb een goeie , stevige rollator gekocht, juist omdat mijn evenwicht niet goed is en ik naar 1 kant hang. En eerlijk gezegd ben ik ook voor de looks gegaan. Ik wil me namelijk ook op mijn gemak voelen als ik met mijn rollie loop. Lijkt me toch heel logisch.

Het lijkt wel of ik er nu voor gestraft word… Bij de firma Meyra en de WMO zijn ze al net de belasting, ‘leuker kunnen we het niet maken, moeilijker wel’..

Ik heb mijn ergo maar weer een mail gestuurd. Ik zit er zelfs over te denken om maar een gewone rollator erbij te kopen, zodat ik op slechte dagen ook uit de voeten kan. En al noem ik het altijd gekscherend een ouwe …. ding, alles is beter dan niks en ik ben tenslotte ook al ver in de dertig…Mocht ik omvallen met zo’n rollator, dan bel ik gewoon de firma Meyra of ze me even kunnen komen optakelen.

Het motto van de WMO :

Wat wil Rotterdam met de Wmo bereiken?

  • Dat Rotterdammers zichzelf kunnen redden en zich zorgzaam opstellen voor mensen in hun sociale netwerk.

Ik hoop maar dat de mensen om mij heen zich zorgzaam willen opstellen, want mezelf redden kon wel eens een probleem worden met dat stelletje clowns.

De koude douche gaat hierbij naar de WMO Rotterdam en het beleid van de firma Meyra. Hou ik nog een heerlijke warme douche over en die gaat naar Monique Floothuis, mijn ergo therapeut die al heel wat extra stapjes voor mij gedaan heeft…dank je wel!

rollator-KL

 

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Één reactie op Pissig in het kwadraat

  1. Richard schreef:

    Lekker dan. Volgens mij was het Rotterdam die in 2011 maar even de zorgpremie van notoire wanbetalers ging betalen….
    Verder zeg ik maar niks meer geloof ik. Geef het niet op ook al word je er soms moedeloos van. Hij moet er komen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wie jat mijn lepels * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.