Spiegelbeeld..

Ik kom onder de douche vandaan vanmorgen en sta voor een beslagen spiegel…Ik kijk en zie een wazig beeld van mezelf…Aan de contouren kan ik prima zien dat ik het ben, maar het beeld is niet scherp…hoe tekenend is dit beeld voor hoe ik me nu voel…

Wat is er aan de hand? .. Tja, wist ik het maar… Ik beleef alles door een waas… een waas van vermoeidheid en depressie… Iedereen die MS kent weet dat er ‘moodswings’ bij horen…en iedereen die mij kent weet dat die ‘moodswings’ bij mij horen…

Maar de laatste tijd ben ik zo moe, depri…. Dit is niet wie ik ben en ook zeker niet wie ik zijn wil…. Waar is de positieve Hanneke, die wel eens een dipje heeft, maar er toch altijd weer redelijk snel uit is… De Hanneke die het leuk vind om dingen te doen, creatief bezig te zijn…. vooral met sinterklaas…. en nu, er komt niks uit mijn handen…en ik kan niks bedenken..in mijn hoofd zit een waas…

Hoe kan ik dit uitleggen aan buitenstaanders, als ik zelf niet eens begrijp wat er gebeurd.  Het is 1 van de dingen die bij MS hoort… ook 1 van de bijwerkingen van de medicatie die ik gebruik… zou het daarvan komen? …Ik hoop het…. dan is de kans aanwezig dat het weer weggaat…en ik wil niks liever dan dat…

Ik hoor net Youp zeggen: ‘we hebben alles en toch ongelukkig zijn…en wat ik steeds roep… zeik niet zo’ .. dit is wel wat er nu in mijn hoofd speelt… ik heb een dak boven mijn hoofd, genoeg te eten… vrienden… een familie waar ik van hou…een man die altijd voor me klaarstaat en een prachtige dochter… Han, zeik niet zo! … Ja, mijn gezondheid laat wat te wensen over, maar er is prima mee te leven… waarom zo depri zijn…Han, zeik niet zo….

Maar wat als ik niet zeik… wat als de MS gewoon zijn grapjes uithaalt in mijn hoofd… wat als mijn medicijnen dit gevoel veroorzaken… dan kan ik honderd keer denken, Han zeik niet zo…maar dan zal ik het toch gewoon moeten accepteren… net zoals ik accepteer dat mijn benen het niet zo goed doen.

Hoe dan ook… ik ga proberen om Youp zijn advies op te volgen… ‘ga nou eens een beetje van het leven genieten in plaats van altijd maar te lopen zeuren’ … en dat ik dit wil bevestigd voor mij alleen maar dat het positieve ook nog steeds in mijn hoofd zit 😉

depressie

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Spiegelbeeld..

 1. Jolanda schreef:

  snap dat je je erg wazig voelt nu en depri….
  Vreselijk balen is dat. Hoop dat er gauw ‘iemand’ komt die de waas van de spiegel gaat poetsen en weer die prachtige Hanneke laat zien.
  Natuurlijk mag je balen en depri zijn. Stoer en dapper dat je dwars door alles heen wilt genieten van het leven.

  Wens je toe dat je je gedragen weet en weet dat ik heel veel van je hou. Knuffel.

 2. tante alie schreef:

  je mag lekker zeiken , en af en toe deprie zijn
  maar vergeet niet dat je desondanks een parel bent
  een parel in Gods hand.
  we houden van je Hanneke xxxxxxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wie jat mijn lepels * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.