1 april

Wat een leuke dag was 1 april dit jaar…. behalve grapjesdag ook mijn dag om te vieren dat ik weer een jaartje ouder ben… dat ik in de daarop volgende dagen gelijk 50 jaar ouder zou worden kon ik toen nog niet weten….. even uitleggen zeker?

Mijn verjaardag die ik niet vierde, maar wel iedereen gezellig kwam aanwaaien (dus wel vierde) , begon met een leuk cadeau… een blaasontsteking…. daar had ik nou echt heel het jaar naar uitgezien… maar goed, Tinus antibiotica gehaald die ik ’s avonds in moest nemen…. niks aan de hand zou je zeggen…

Tot ik het ’s middags tegen etenstijd wel erg koud begon te krijgen en ook de pijn in mijn zij en rug steeds erger werd… klapperend van de kou en naar van ellende op de bank beland…. toegedekt door een bezorgde vader, maar niks hielp…. en terwijl Tinus eten aan het halen was gooide ik alles wat ik had gegeten er weer uit…

En mijn blaas die wel van een goeie 1 april grap houdt, besloot op dat moment aan te geven dat ie vol was…. dus richting wc, begeleid door Tinus die ondertussen terug was… Toen ik weer terug wilde lopen zag ik mijn wereld draaien en het gevoel zakte van boven naar beneden uit mijn lichaam …. en toen lag ik… gezellig in de kouwe gang… niet dat ik daar iets van merkte , want zoals later bleek was mijn temperatuur skyhigh…

De huisartsenpost gebeld en de arts die langskwam dacht aan een nierbekkenontsteking en schreef zwaardere antibiotica voor…  Op de één of andere manier belandde ik in bed en daar ben ik ook een poos blijven liggen…. want hoeveel pech kan je hebben , de koorts zakte niet… Vrijdagmorgen de huisarts gebeld en die kwam langs…hij zou contact opnemen met de uroloog, ik was een twijfelgeval…. ik heb heel hard geduimd dat ik niet richting EMC hoefde, maar helaas…

En als je haast niet kan lopen en je doodmoe bent, dan bellen ze gewoon een ambulance… hoe het in de UK gaat in een ambulance wist ik al, maar ben er nu ook in Nedeland achter… Het personeel van de ambulance keek nogal raar, want ze hadden een verkeerde geboortedatum … 01-04-1927 … lachend vertelde één van hun waarom hij zo stom keek…waarop ik het niet kon laten om te zeggen (ziek, bleek en doodmoe) “dan zie ik er nog best goed uit voor mijn leeftijd” … het grapje werd nog leuker toen ik in het ziekenhuis door mocht naar de kinder SEH …  Dat krijg je ervan als je op 1 april jarig bent, het blijft lachen…

Uiteindelijk kwamen ze erachter dat mijn nieren prima waren en het een uit de hand gelopen blaasontsteking was….de antibiotica die ik had werkte niet goed, dus na een infuus antibiotica en weer andere pillen mocht ik lekker naar mijn eigen bedje…

En nu? … nu is de pijn over, de koorts gedaald… alleen de MS pest me nog… want ik ben zo moe, moe , moe… de koorts heeft goed zijn best gedaan….  Ik probeer vandaag en morgen nog uit alle macht energie te sparen, want ik wil heel graag naar een concert morgen…mijn cadeautje van Martijn…. verstandig?  NEE!…. eigenwijs? JA!, dus ik ben alweer bijna de ouwe 😉 … en nu maar vast een voorproefje….

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , , . Bookmark de permalink.

3 reacties op 1 april

 1. Jolanda schreef:

  wat een heftige week… Hoop dat het wel gaat lukken je concert al denk ik…..

  Ach dat weet je zelf wel.

  Wat knap van je dat je toch nog lol kunt maken terwijl je je zo belabberd voelt…
  Je hebt die ambulancebroeders vast een top dat gegeven! Een vrouw van 88 van nog geen 40!!! 🙂

  ♥♥♥♥

 2. Debby van Katwijk schreef:

  Jeetje, wat een belevenis weer voor je zeg….gelukkig gaat het weer iets beter!! Sterkte..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wie jat mijn lepels * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.