Sukkelducky

Voor de vakantie was ik nog bang dat ik zo de school weer in zou lopen om te gaan biepen….Uit automatisme…Nou, dat bang zijn is dan wel voor niks geweest … Niet dat ik de bieb niet mis, maar dat lopen…. dat is een probleempje geworden….

11313266_792874414143355_1444751196_n

De afterparty van mijn vakantie was een dagje wassen draaien, die door het mooie weer snel droog en opgeruimd waren… en maar goed ook , want na de enorme donderbui besloot ik uit te glijden en erbij te gaan liggen….Mijn knie in de kreukels, coolpack erop… ach, zal wel wat verdraaid hebben… opstaan…uhm… ik kan er niet op staan…. Nou ja, gelukkig is er een traplift… pijnstiller erin en morgen zal het wel beter gaan….

Niet dus…

Na een nacht pijn lijden, waar geen paracetamol tegen opgewassen was toch maar de dokter gebeld… En… die was natuurlijk met vakantie… Nou gun ik die beste man zijn vakantie van harte, maar waarom altijd als ik hem nodig heb ;)… misschien kom ik er gewoon te vaak, dat kan ook…. Dus naar de andere arts….ook prima… Die leek het toch niet helemaal goed… Kreeg alvast pijnstillers en een steunkous, maar moest ook een mri laten maken…. Misschien iets met de knieband? ….

Dus de dinsdag erna naar het mri centrum, waar de radioloog me vast liever weer zag gaan dan komen… probeer maar een een mri te maken van iemand die zijn been niet kan strekken… Na veel gedoe werd het 30 minuten afzien met een flexibele spoel om mijn knie… De foto’s waren wat minder scherp , maar het moest wel lukken…. en de uitslag was… een gekneusde binnenste knieband… en wat vocht hier en daar… tja, rust en dan moest het wel overgaan..

Na een week was ik er heilig van overtuigd dat ik de aanstelleritus had… want waar komt die enorme pijn vandaan en waarom kan ik mijn knie niet strekken… de fysio van mijn dochter wilde er wel naar kijken (en hopelijk wat meer, want aan de buitenkant is niks te zien), maar dan had ik wel een verwijzing nodig…Daarvoor moest ik naar de dokter… Die me graag een verwijzing wilde geven, maar toen ik zei dat ik niet kon strekken ook nog ff wilde kijken… Gelukkig gingen bij hem alarmbellen rinkelen…Hij vond het vreemd dat ik niet kon strekken…. Toen ik opmerkte dat ik ook een beetje vreemd was, lachte hij dat ik toch maar even naar een orthopeed moest… dan wisten we in elk geval zeker hoe vreemd…

Vrijdagmiddag gebeld en op maandagmorgen zat ik in het Ikazia… Waar een leuke arts me vertelde dat de mri totaal onbruikbaar was… in het vervolg toch maar iets langer wachten en in het ziekenhuis een mri maken… Ook zij constateerde een knieslot en ik moest een foto laten maken voor de zekerheid….  Dat was drama mri in de herhaling… De meiden hielden wel van een uitdaging en begonnen met kussentjes een stellage te bouwen….Een stel kleuters met lego was er niks bij…. Uiteindelijk werd toch het opperhoofd erbij gehaald en konden ze weer opnieuw beginnen…alleen dan anders…

Ook op de foto’s was niks anders dan een paar hele botten te zien… Dus tja…. knieslot… gescheurde meniscus of een stukje afgebroken…. daar kan ze met een kijkoperatie wat aan doen… of je moet wachten tot het eventueel vanzelf weer overgaat…. Ik begreep wel dat je dan kan wachten tot je een ons weegt en alhoewel ik graag wil afvallen , gaat me dat te ver…

Dus woensdag ga ik es lekker een tukkie doen bij de orthopeed op de operatietafel…Ik ben heel benieuwd wat er nou uiteindelijk niet goed zit…. Nu kan ik mijn been niet strekken en wil ik niks liever… Na woensdag mag ik mijn been een week niet buigen en wil ik dat natuurlijk weer… het is ook nooit goed… In elk geval wordt er nu iets gedaan en kan ik weer vooruit kijken…. Op naar mijn training voor de marathon…

AQ10058-quote-spreuk-vallen-is-niet-erg-500x500

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , . Bookmark de permalink.

3 reacties op Sukkelducky

  1. jolanda schreef:

    Wat kun je toch levendig schrijven! Sterkte met alles! ! Xx

  2. Yvonne schreef:

    Ik zie het helemaal voor me zoals jij het beschrijft. heel veel sterkte!

  3. Simone schreef:

    Mooi geschreven! Hopelijk gaat het snel weer beter. Sterkte Xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wie jat mijn lepels * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.