Piefendag!

Zullen we het vandaag eens ff hebben over hoge piefen….. nee, geen hoge pieten, want dan moeten we weer gaan discussiëren …. Zwart, wit, rood , blauw, regenboog, kaas, stroopwafel of clown…..  Ik geloof dat ik clownspiefen trouwens ook niet zo gek vind…. In elk geval, ik ben er lekker aan overgeleverd….

Een paar maand geleden al werd zomaar even besloten dat alle blaasspoellingen uit het basispakket van de verzekering gaan…. Nou ben ik gelukkig goed verzekerd, maar ook dat mag niet baten…. Met een knoop in mijn maag belde ik de uroloog…. wat nu???…. Nee, er waren geen alternatieven voor mij… ik kan wel de verzekering bellen en vragen of ze wel eens uitzonderingen maken…. In dat geval zou mijn uroloog een verklaring voor hun schrijven.

Iedereen die mij een beetje kent weet dat “geregel” niet meer in mijn pakket zit… de MS heeft dit namelijk uit mijn basispakket gejat…. gelukkig ken ik een goeie “pitbull” die wel van een uitdaging houdt….  Na gebeld te hebben wist ik dat er uitzonderingen gemaakt worden… de uroloog schreef een steengoeie verklaring en een eigen verklaring bijgevoegd…. valt er van de week een brief in de bus…. Gepan wordt niet meer vergoed door de basisverzekering… dat heeft de regering bepaald…. een hoop bla bla…. en wij vergoeden het ook niet uit de aanvullende verzekering… PUNT! … geen uitleg….

Volgens mij zitten al die hoge piefen op hun vrijdagmiddagsborrel (leuk woord voor galgje) gewoon een potje te dobbelen…. Bij 6 mag je een medicijn van de lijst van vergoedingen halen…. en bij de verzekering doen ze blijkbaar niet anders… Volgens de telefoniste had er een arts over beslist….. nee, het leek haar ook vrij duidelijk, maar zij gaat er niet over…. dus waarschijnlijk dobbelt de arts gewoon over welke brief hij leest… de rest krijgt een standaard afwijzing….

Maar zo makkelijk komen ze er niet af….. dan maar een klacht indienen…. het houdt wel in dat ik voorlopig rondloop met een giga pijn in mijn blaas, ik om de 5 minuten moet plassen …. en als ik niet ren (wat vrij lastig gaat met mijn knie) , dan kan ik beter een familiepak tena aanschaffen…. voor iedereen die wel eens een blaasontsteking gehad heeft…. dat gevoel is het…. denk je ff in dat er een medicijn is, maar dat je die niet krijgt….Het ergste word nog wel dat de botox dan ook geen optie meer is voor mij… na die tijd is de pijn zonder Gepan namelijk niet te overzien…. en dan?… opereren?

Het zelf betalen is helemaal geen optie, want ondanks dat ik het zelf kan doen en dus ziekenhuiskosten uitspaar, is het duur… In dat geval kan ik beter vragen of  ze mijn wao gelijk overmaken naar de leverancier…..

Voorlopig schotel ik de verzekering in elk geval een leuk bedrag voor aan onkosten van katheters…. dat krijg je als je zo vaak moet plassen… en bij een blaasontsteking eindig ik ook nog wel eens via een ambulance in het ziekenhuis…. ik wens ze succes met vergoeden….

De laatste tijd hebben ze overal dagen voor…. je kan het zo gek niet verzinnen of je hebt er een dag voor… moe word ik er soms van… Ik geloof dat ik vandaag uitroep tot ‘gezonde hoge piefendag!’ …Voor de grap geven we ze dan allemaal een leuke klacht, waarvan de medicijnen afgeschaft zijn…. In plaats van dobbelen hangen we wat touwtjes op met de medicijnen eraan…. maar wel net iets te hoog…. een soort p(e)ijnenburg happen….. En dat alles met het thema: wie niet horen wil, moet maar voelen!….

Fijne hoge piefendag!

97087loesje-empathie

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wie jat mijn lepels * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.