Weer een taboetje

Ik zou een prima metselaar zijn…. Ik ben ‘keigoed’ in muurtjes bouwen, maar in navolging van mijn taboe blog van 2013 ga ik dat nou eens niet doen….

Watskeburt? … Ik moest dinsdag naar de huisarts en toen ging alles mis…. Ten eerste had mijn scoot zolang stil gestaan dat hij al piepend liet weten er geen zin in te hebben…. ok… dan maar lopen met mijn rollator… het is iets meer dan de geoorloofde tien minuutjes, maar dat zou wel goed komen…. dus spullen pakken , nog even plassen, jas aan en wegwezen….

Twee straten verder besloot mijn blaas dat ie er ook geen zin meer in had…. Ik moest zoooo nodig plassen…nog geen 5 minuten nadat ik weg was gegaan… en wat ik ook probeerde… ik kon geen twee stappen meer doen… ik plofte op mijn rollator neer en bedacht nog even dat de grote oceaan straks wel eens onder mijn rollator kon liggen…. Nou ja, dat was dan mijn kans om eens als Jezus te zijn… of als Arie … het is maar wie je liever hebt 😉 ….

Daar zat ik dan, midden in het dorp op mijn rollator… en dan??? … ik voelde me zwaar ongelukkig…. niemand die thuis was, dus ik ben blijven zitten tot Martijn me kon halen uit zijn werk….wat gelukkig in een half uurtje was….  ik weet niet waar die huppeltutjes uit de Tena reclame zo blij van worden, maar ik voelde me toch echt meer

huilen-300x224  danTena-Blogads600x600-1.

De dokter heb ik niet gehaald en Martijn is nadat hij mij thuis had afgeleverd doorgereden naar het Kruidvat… want ik wil natuurlijk ook zo’n lach op mijn gezicht…. Daarom toch maar een merk gehaald, want het is al niet leuk, dan moet het wel goed zitten… tja, het is al niet leuk….. Ik hoor mezelf nog zeggen: toch niemand die het ziet aan de buitenkant…… Grappig dat ik me daar druk om maak, terwijl ik het nu gewoon op internet gooi….

Het gevoel om weg te kruipen achter een door mijzelf gebouwd muurtje was groot…. heel groot…. en toch kies ik er voor om het niet te doen en het op mijn blog te zetten…. De vooroordelen heersen bij mij toch ook nog steeds, waar komt anders dat gevoel vandaan…. Vies, stinkend (zo’n verzorgingshuis idee)  en al helemaal niet sexy!…. Onzin…dat zou ik zelf het beste moeten weten… maar het voelt zo waardeloos…

Ik heb gelijk ’s middags de uroloog gebeld…. probleem uitgelegd, nee ik heb geen blaasontsteking…. Gelukkig kon ik de volgende dag al langskomen…. De incontinentie wordt waarschijnlijk veroorzaakt door het blaaspijnsyndroom…. wat zich bij mij waarschijnlijk ontwikkeld heeft door meerdere ernstige blaasontstekingen…. en daarvoor had ik, ja daar issie weer, Gepan gekregen….. Nu krijg ik andere medicatie die het hopelijk deels gaat verhelpen…. en het zou erg fijn zijn als de verzekering zich bedenkt…. de uroloog staat helemaal achter me …. “Je voldoet aan alle eisen, laten ze mij maar bellen…”

Weer aan de botox vond hij ook een goed idee, maar ik niet…. niet zonder blaasspoeling…. Pijn is misschien wel fijn, maar zoveel pijn is wel wat overdreven veel humor…. Dat begreep hij gelukkig ook wel en daarom wachten we nog even op de uitslag van de verzekering….

En nu??? …nu verder vechten tegen de verzekering …Hopelijk gaan de medicijnen wat helpen….  En voor de rest vecht ik tegen mijn eigen taboetjse en misschien ook wel die van anderen…. Gelukkig komt opgeven niet in mijn woordenboek voor, helaas ophouden ook niet 😉

incontinentie Old_incontinence

 

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

2 reacties op Weer een taboetje

  1. Franka schreef:

    Lieverd wat een ellende weer. Als je nog nog eens vast komt te zitten in het dorp, bel me dan! Als ik kan kom ik je helpen. Xx

  2. Pija schreef:

    Hoi, ik heb je een prive berichtje gestuurd via Face-book. groetjes Pija.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wie jat mijn lepels * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.