Feessie!!

il_570xN.600794362_emer

Vandaag vier ik een feessie. Mijn beste maatje is namelijk 14 jaar. En omdat ie zo trouw en altijd aanwezig is vier ik het natuurlijk…. taart , feest , muziek! … 14 jaar, een leuke puberleeftijd, maar eigenlijk is ie altijd al lastig geweest. Hoe hard ik ook scheld en tier, hij blijft wel heel trouw bij me. Wat zou ik ook zonder hem moeten?…. Wil je ook zo’n maatje? … Je mag hem best ff lenen hoor… Misschien maar voor een weekje, heb ik ff vakantie….

Toen ie werd geboren hebben we niet de gebruikelijke beschuit met muisjes gegeten. Ik was wel heel blij hoor, dat hij er eindelijk was. Ik heb jaren lopen zeuren en zaniken om hem te krijgen. Dus toen het na veel moeite eindelijk zover was aten we taart!… Ja, echt waar… Taart om het te vieren. Als de halve wereld je uitmaakt voor aansteller , omdat je nog geen maatje hebt, dan wil je het best vieren als het eindelijk zover is.

In deze veertien jaar hebben we veel meegemaakt… wat bergen voor hem waren, waren dalen voor mij…. en andersom natuurlijk. We zijn het meestal niet zo met elkaar eens en dat is best lastig. Soms houdt ie zich wel koest , maar hoe meer ik op hem let, hoe aanweziger hij is. Dus als ie hard schreeuwt negeer ik um meestal. Maar zoals het gaat bij pubers moet er soms ook gewoon ff hard opgetreden worden.

Veranderd issie wel de laatste jaren. Als ik um vroeger op z’n kop gaf, dan wilde hij nog wel luisteren en hield hij zich weer een poosje stil. De laatste jaren blijft hij maar aan mijn kop zeuren….Ophouden? Mooi niet…. Gewoon steeds iets harder zeuren… Ach, het zal wel bij de leeftijd horen.

Vandaag vier ik een feessie. Mijn beste maatje is namelijk 14 jaar. Taart, feest en muziek…. Passende muziek. Geschreven en gezongen door ome Keimpe… het ging over een ander maatje in je lijf…. oorlog in je lijf… en ja, zo voelt het ook voor mij …. ook al sta ik er niet altijd zo bij stil…. al meer dan 14 jaar, oorlog (met mijn maatje) in mijn lijf!

Ik zeg: Proost!… Op het leven met mijn maatje (etiketje) MS, dat ie zich maar mooi een jaartje koest mag houden…. Op naar de 15 jaar…. !

———————————————————————————————————-

Maar voor het eind komt wil ik genieten, van bomen en planten en van margrieten. Ik wil samen met jou mijn leven gaan delen, samen met jou de liefde beleven. Ik wil leren om van mijn land te gaan houden en ik wil leren om jou te vertrouwen. Er komt oorlog in mijn lijf.

Samen openen we ramen en deuren en ruiken samen de lentegeuren. We laten ons door de zon verlichten en schrijven elkaar de mooiste gedichten. Want de liefde die geeft ons alle rechten.. Om voor elkaar te blijven vechten!.

Keimpe Talens-van Rooij

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Één reactie op Feessie!!

 1. Jolanda schreef:

  Hoi lieve Hanneke,

  heftig om te beseffen dat je al zo lang “strijd”.

  Ik hoop dat ik nog heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel lang de “liefde” met je mag delen in onze vriendschap die me zo ontzettend dierbaar is!

  Ik hou van je.

  Liefs Jolanda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wie jat mijn lepels * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.