Liefde voor Later

Wat kunnen mensen toch verschillend reageren op situaties. Als ik in een MS krantje lees en op MS sites kijk, kom ik vaak reacties tegen waar ik me helemaal niet in kan vinden.

‘Iedereen laat me in de steek, ik heb alleen mijn vrouw en kids nog die me geloven’

‘Het is zo beroerd als iedereen denkt dat je je aanstelt, dat je lui bent’

Als ik dit soort dingen lees heb ik gelijk zin om er tegenaan te trappen. Misschien is dat mijn eeuwig optimistische probleem wel weer. Natuurlijk als je ziek word (in dit geval ms) zijn er mensen die je niet begrijpen. Mensen die denken dat het aan jou ligt. Ik denk dat iedereen zo wel ‘vrienden’ is kwijtgeraakt.

Maar wat als je nou eens stopt met klagen en het de mensen om je heen probeert uit te leggen. (schrijf een blog ofzo ;)) Bovendien als je niet als lui bestempeld wordt, dan ben je wel te lang, te dik, te dun, te druk…mensen kletsen nou éénmaal graag. Ik heb me ook wel eens afgevraagd wat mijn buren denken als ik vrolijk huppelend de straat uit ga en  vervolgens als een oud vrouwtje weer terug kom strompelen.

Als ik dan gisteren het tv programma ‘liefde voor later’ zie denk ik helemaal waar maak ik me druk om. Wat is het leven oneerlijk. Een moeder met 4 kids die een herinneringen doos inpakt omdat ze nog maar een paar maand te leven heeft.

Dan kan ik zeuren omdat ik niet meer goed loop, omdat mensen denken dat ik me aanstel, omdat ik dingen niet meer kan die ik wel kon. En natuurlijk weet niemand wanneer hij/zij dood gaat, maar ik heb wel een goede kans dat ik Anne zie opgroeien. Dat ik nog heel wat jaren bij mijn partner kan zijn. En zijn dat niet de belangrijkste dingen in het leven?

Dus ik zou zeggen, geniet van het leven. Ik neem het motto van een zieke vader in het programma over. ‘ Vandaag is mijn lievelingsdag!’

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , , . Bookmark de permalink.

4 reacties op Liefde voor Later

  1. Pija schreef:

    Weer mooi gesproken!

  2. Pa en Ma Talens schreef:

    een dikke knuffel xxxxx

  3. Karin & David schreef:

    WEER een mooie blog om te lezen! Liefs, K&D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wie jat mijn lepels * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.