Taboetje

gezeik

 

Geen idee wanneer het gezeik bij mij begonnen is. Maar dat het ergens begonnen is, dat is zeker.

Hoewel niemand er echt mee te koop loopt, hebben heel veel mensen met MS problemen met hun blaas. Maar geef nou toe, je zegt in de supermarkt toch eerder tegen iemand dat je benen het niet doen dan dat je toegeeft dat je blaas zo lek als een mandje is. Op de één of andere manier is het toch niet zo makkelijk om daarover te praten.

Maar het valt niet op, er is niemand die het aan je ziet. Toch is het er wel en het is knap lastig ook.

Want wat als je zo vaak moet plassen dat je wel eeuwig zwanger lijkt. Je kan het dan net redden van het ene tankstation naar het volgende. Gezellig shoppen betekent dat je in het pashokje maar 1 ding per keer kan passen, want tussendoor moet je toch echt ff een wc opzoeken. Nou overdrijf je, zul je zeggen, maar helaas, dat doe ik niet.

Omdat je niet je blaas leeg kan plassen heb je grote kans op ontstekingen. En geloof me, ik heb de apotheek al verlost van hun hele voorraad antibiotica.  En dan komen er katheters in beeld. Eng? ja dat dacht ik eerst ook. En geloof me van het leren katheteriseren word je niet echt vrolijk. Er zijn leukere dingen dan met een spiegel tussen je benen een slangetje inbrengen terwijl er iemand inspecteert of je het wel goed doet.

Gelukkig zijn er medicijnen om al deze dingen te verhelpen. Probleem is wel dat die bijwerkingen hebben. En als je daar erg last van hebt en je klachten worden erger, dan mag je aan de botox. Alle schaamte voorbij na de vele onderzoeken kon ook dit me niet meer schelen. 20 vervelende prikjes, maar toen lag de heleboel wel lam. (en echte schoonheid zit van binnen, dus in mijn blaas geen rimpels meer)  Helaas moet ik dit wel om de 8 maand herhalen.

Ondertussen is het katheteriseren zo gewoon geworden dat ik vannacht, toen ik weer es moest plassen, gewoon op de wc in slaap ben gevallen met katheter in….hoe bedoel je op de automatische piloot.

Ik vond wel een leuke foto op internet, dus als mijn botox weer bijna uitgewerkt is en ik om de klipklap op de wc zit is dit misschien een optie:

toilet-humor

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

5 reacties op Taboetje

 1. Richard schreef:

  Gelukkig voor jou en anderen geen taboe (meer). Vind het onwijs knap dat je zo’n lastig probleem weer eens met een knipoog onder de aandacht brengt. Maakt maar weer eens duudelijk dat ook gewoon plassen niet zo vanzelfsprekend is voor iedereen.
  Gelukkig ben je ongeschonden van de pot gekomen en kunnen we toch met wat humor je verhaal lezen…veel bewondering zoals je ermee omgaat!!!!!
  Xx

 2. Sieja schreef:

  Bravo Hanneke……..waarom ik dit zo schrijf, het kwam als eerste in me op!! En ik meen het echt!! Meid ga een boek schrijven met al jouw verhalen, het zal mensen met MS helpen maar zeker juist die mensen die er om heen staan!!Zoals ikke!! ;-)Dikke Hug!!XX

 3. lu schreef:

  sjonge meis, echt, je bent zo’n kanjer… hoe je dit ook weer durft en kan vertellen en de manier waarop je het vertelt… Ik kan er verder gewoon geen woorden aan geven!
  KNUFF

 4. Egbert schreef:

  Hanneke, op een leuke manier omschrijf jij de minder leuke zaken (understatement) waar MS patiënten tegenaan lopen … en dat is goed … dit zorgt (in ieder geval bij mij) voor inzicht in de ziekte MS en de gevolgen daarvan voor de MS patiënten.

  Egbert

 5. jolanda schreef:

  Ik ben het helemaal met bovenstaande schrijvers eens. Hoop echt dat je de verhalen gaat uitgeven. Je hebt talent en een boodschap! Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wie jat mijn lepels * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.