Clown

Ken je dit? Je hoort een liedje en het blijft de hele dag in je kop zitten. Wat je ook doet, iets in de tekst heeft je geraakt en de melodie wil ook echt je hoofd niet meer uit…

Zo lag ik gisteren in bed nog steeds het nummer ‘clown’ te zingen…. Wel zachtjes natuurlijk , want ik zit niet te wachten op een mep van iemand die niet kan slapen. Zachtjes zingen is sowieso beter , want ik ben niet echt in de wieg gelegd voor ‘The Voice’.

Het nummer schoot gisteren opeens in mijn hoofd, terwijl ik de was buiten aan het ophangen was. Elf uur in de ochtend en de buurvrouw van wat huizen verder moet gedacht hebben dat ik toch al minstens anderhalve liter jonge jenever op had. ( was er tenminste nog iets jong in me , want voor de rest voel ik me de laatste tijd een behoorlijk oud wijf)

I guess it’s funnier from where you’re standing
Cause from over here I missed the joke

Tja, deze tekst schoot door mijn hoofd, terwijl ik toch eigenlijk de humor er wel van in kon zien. Dus klopt het ook niet helemaal. Nee, dit keer niet. Sowieso slaat de tekst niet op ziek zijn, maar iets in de tekst raakt me. Hoe vaak ziet iets wat ik doe er  grappig uit voor een ander, vraag ik me nu af. Als ik weer eens heel moe toch probeer te wandelen en er uitzie alsof ik flink dronken ben.  Soms kost dat al mijn energie en zie ik er misschien voor een ander wel uit als ‘clown’. Inderdaad mis ik dan de grap, maar misschien zou ik ook wel lachen als ik het zou zien en niet beter zou weten. Zo kan ik nog wel wat voorbeelden verzinnen.

Hang ik soms ook niet bewust de clown uit? Als iets niet wil lukken of er stom uitziet lach ik er vaak zelf ook maar om. Misschien een soort zelfbescherming, misschien soms gemeend en misschien soms ook wel om mezelf maar een houding te geven. Daarom raakt het laatste stuk van de tekst van dit nummer me ook zo…

From a distance my choice is simple
From a distance I can entertain
So you can see me
I put make-up on my face
But there’s no way you can feel it
From so far away

Nee, ik ga geen zuurpruim worden. Ik heb nu al het gevoel dat ik teveel en te vaak loop te zaniken.  Vind ik het heel erg als iemand om iets moet lachen?  Nee , eigenlijk ook niet. Het is meer dat als alles mis lijkt te gaan en ik doodmoe ben, ik mijn humor ff kwijt ben en frustratie de overhand krijgt. Tegen vreemden gaat op dat moment mijn masker op en thuis zien ze me dan vast ff liever gaan dan komen 😉 … en terecht…. soms zie ik er de grap niet van in, maar gelukkig kan ik meestal  nog lachen om mezelf.

I’ll be your clown
Behind the glass
Go ‘head and laugh
Cause it’s funny
I would too if I saw me

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wie jat mijn lepels * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.