Fampyra

Liever lui dan moe. Dat is een zin die helemaal bij mij past. (gezien de datum van de laatste blog , zul je toch moeten toegeven dat lui zijn me goed afgaat)

Dus wat was ik jaren geleden blij dat ‘echte’ dokters me eindelijk toestemming gaven om met mijn kont in een rolstoel te gaan zitten. Stel je voor … altijd een goed excuus om niet te hoeven lopen. Geen ellenlange wandelingen meer op zondagmiddag, om over strandwandelingen maar op te houden. Wat een heerlijkheid, geen natte zandvoeten meer. Probeer trouwens een gewone rolstoel maar es door het zand te krijgen, ik wens je succes. Hiermee waren strandwandelingen dus ook afgeschaft.

Een aantal jaar geleden kwam er ook nog bij dat ik niet meer hoefde te fietsen, niet meer hoefde te traplopen en er was zelfs even sprake van een trippelstoel. Dat is toch wel de natte droom van elke luiaard. Dan hoef je zelfs in huis niet meer te lopen!!!! Helaas werd ik daarvoor niet lui genoeg bevonden, maar gelukkig had ik nog mijn rolstoel.

Wat ik wel een beetje jammer vind is dat er voor rolstoelers van mijn leeftijd geen cluppie is. Je hebt hangjongeren (te oud) , hangouderen (te jong) , je hebt autoclubs voor 40-ers  en zelfs motorclubs. Dus misschien begin ik eerdaags wel een club voor ‘de gemiddelde rolstoeler’. Met allemaal opgevoerde rolstoelen en met al die medicijnen van de leden moet het ons toch ook lukken om de politie achter ons aan te krijgen voor drugssmokkel.In mijn hoofd heb ik het al helemaal uitgedacht. Dat mag al een wonder heten, want voor een lui iemand met cognietieklachten is dit toch wel een dingetje.

Maar wat denk je?! Heb je het net helemaal uitgedacht, zit je gelukzalig in je rolstoel te schitteren…. komen de ‘echte’dokters met een pilletje op de proppen!!. 2 keer per dag een pilletje slikken en er is een kans van 30% dat je beter gaat lopen. Gelukkig had ik 2 weken om het uit te proberen en zoals je zal snappen heb ik vreselijk zitten (we blijven lui) hopen dat ik bij de 70% zou horen waarbij het niet helpt.Helaas! Ik was 1 van de gelukkigen. Wat heb ik (helaas weer) lopen balen. Lopen ja, zonder rolstoel en zelfs zonder rollator. Opeens moest ik de trap weer zelf beklimmen, een stukje in het bos lopen en er werden zelfs weer strandwandelingen gemaakt.

Nu ik er eindelijk aan gewend ben dat ik met periodes lui kan zijn, komt de echte klapper! 1 april word er besloten of de ‘wonder’pillen vergoed gaan worden of niet. Tot nu toe is het een proefperiode en krijg ik ze wel vergoed. Wat zou het toch fijn zijn als ik weer terug kan mijn rolstoel in. Mijn traplift weer in actie en deze keer niet voor mijn dochter. Dan kan ik het bos en het strand weer voor gezien houden en heb ik weer een goed excuus om hele dagen te netflixen.

Dus misschien word 1 april wel een dubbel feestje. Kruip ik steeds dichter naar het labeltje ‘hangoudere’ en mag ik weer lekker lui zijn.  Dus welke foto gaat het worden? Als ervaringsdeskundige weet ik wel welke het moet worden. Nou maar hopen dat de geleerde dames en heren die moeten beslissen ook blogs van luiaards lezen.

Het zou toch wel een goeie 1 april grap zijn als ze het eens zouden goedkeuren.

IMG_20180215_083430           IMG_20180216_081039

 

 

Dit bericht is geplaatst in Fampyra met de tags , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Fampyra

  1. Jolanda Weeda schreef:

    Wat kun je toch geweldig schrijven!
    Ik hou ervan!

    Maar ook hier een rauw randje. Hoop zo dat je kunt blijven genieten en uit het leven kunt halen wat er in zit! Love you

  2. Tom Leppink schreef:

    Hanneke zei het in februari 2018 al. Het is zo fijn om niet te hoeven wandelen, traplopen en winkelen. Gelukkig wordt Fampyra nog steeds niet toegelaten en is lekker niets doen straks weer één van haar favoriete bezigheden. Teken niet petities24.com/fampyra_moet_in_basispakket dat zou zonde zijn van mantelzorg en thuiszorg die bij voldoende handtekeningen niet meer aan het werk komen bij Fampyra responders ?‍♂️➡️♿ Het lijkt mij ook zo heerlijk straks bijna niets meer te kunnen ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wie jat mijn lepels * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.